"Pelle Kanin" klipps om.
"Pelle Kanin" klipps om.

Den nya animerade filmen ”Pelle Kanin” anklagades för att driva med allergier. Filmbolaget Sony bad om ursäkt – och nu klipps scenen ur filmen.

Som Metro rapporterade under måndagen har ”Pelle Kanin”-filmen, som har Sverigepremiär den 21 februari, kritiserats hårt efter premiären i USA.

Många har rasat mot filmen i sociala medier och menar att filmen lär barn att det är okej att mobba och trakassera andra med olika typer av allergier.

Det är en specifik scen som har gjort att många ser rött. Scenen visar när Pelle Kanin och hans kompisar kastar björnbär på Mr McGregor, trots att han är allergisk mot dem. När ett bär landar i hans mun håller han på att kvävas innan han hinner ta en allergispruta.

Under helgen har en hashtag, protestlistor och uppmaningar om att bojkotta filmen spridits i sociala medier.

Efter att filmbolaget Sony bett om ursäkt i ett pressmeddelande där de beklagar att de hanterade allergin så lättvindigt, står det nu klart att filmen kommer att klippas om globalt, skriver Aftonbladet.

Tidningen skriver att den kritiserade scenen ska tas bort helt ur filmen.

– Filmen kommer att klippas om så att den är färdig till Sverigepremiären nästa vecka, säger Helena Stenhammar på UMG, United Media Group Nordic AB, till tidningen.

LÄS MER: ”Jordnötsplåster kan hjälpa allergiska barn”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om film