Under Eagles of Death Metals konsert på Le Bataclan sköt terrorister ner över 80 personer.
Under Eagles of Death Metals konsert på Le Bataclan sköt terrorister ner över 80 personer.

En av attackerna mot Paris drabbade en konsert med rockbandet Eagles of Death Metal. Nu vill bandets fans visa sitt stöd, genom att låta deras musik toppa listorna.

En nystartad kampanj siktar på att få bandet Eagles of Death Metal upp på topplistorna. Kampanjen är en reaktion på terrorattacken mot bandets konsert i Paris.
 

►LÄS MER: Så här visar omvärlden sitt stöd för offren – ”Be för Paris”


Över 80 personer dödades när terrorister började skjuta i konsertlokalen Le Bataclan på fredagskvällen. Kampanjen är en protest mot terrorism och har som målsättning att låten ”Save a prayer” ska hamna högst upp på den brittiska topplistan, skriver The Guardian.

Låten är en cover på Duran Duran, men vad som kommer att hända med eventuella intäkter efter kampanjen är oklart.


►LÄS MER: Starka bilder: Här börjar Paris-terroristerna skjuta under konserten


”Vi har ingen koppling till bandet eller deras skivbolag, vi är bara deras fans som är glada för att vara vid liv, som några av deras fans inte längre är. Intäkterna antar vi skulle gå till Duran Duran, eftersom de skrev låten, men det är inte poängen med kampanjen. Detta handlar inte om vinst, bara om att göra ett tydligt ställningstagande”, står det på kampanjsidan.

Enligt Guardian har låten redan hamnat etta på Amazons rocklistor, etta på Itunes rocklista och nått plats 35 på Itunes vanliga topplista. På fredag avslöjas Storbritanniens officiella topplista för denna vecka.
 

►LÄS MER: Anonymous till IS: ”Vi startar den största attacken någonsin mot er”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset