Pressträffen om "läget i partiet" kommer äga rum 09:30.
Pressträffen om "läget i partiet" kommer äga rum 09:30.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kallar till pressträff klockan 09:30 idag, rapporterar TV4. Enligt Expressen kommer pressträffen handla om "läget i partiet".

Klockan 09:30 idag kommer moderatledaren Anna Kinberg Batra att kalla till en pressträff, rapporterar TV4.  Pressträffen äger rum i en tid där Kinberg Batra slåss för sin politiska överlevnad. Totalt elva av Moderaternas länsförbund vill ha bort henne, och hon har bara en svag majoritet vid en eventuell extrastämma.

Så sent som under torsdagskvällen meddelade länsförbunden i Östergötland och Jämtland att de ansluter sig till avgångskraven. Det betyder att hälften av alla distrikt vill se någon annan som partiledare.

Under onsdagen visade nya siffror från DN/Ipsos visar att bara sex procent av väljarna vill se Kinberg Batra som statsminister efter nästa val. Till och med bland moderaternas väljare är det bara 30 procent som vill se Kinberg Batra som statsminister. Motsvarande siffror för statsminister Stefan Löfven är 24 respektive 78 procent.

Senast det stormade kring Moderaternas ledarskap var i juni, när SCB:s stora partisympatiundersökning som presenterades den 1 juni visade att Moderaterna bara hade stöd av 18,1 procent av väljarna, den sämsta siffran sedan året då Bo Lundgren avgick. I november 2016 var samma siffra 22,8 procent.

Anna Kinberg Batra har varit Moderaternas partiledare sedan januari 2015.

LÄS MER: Här är namnen som kan ta över om Anna Kinberg Batra avgår

Texten uppdateras.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset