Sebastian "chipshajen" Widlund bli carryad (?) av laget i Overwatch League.
Sebastian "chipshajen" Widlund bli carryad (?) av laget i Overwatch League.

Dallas Fuel har värvat nytt och slickat såren. Nu är det playoff-plats som gäller, menar svenske support-proffset Sebastian "chipshajen" Widlund.

De kom in i Overwatch League som hoppet från väst som skulle stå starka mot koreanerna. I stället fick Dallas Fuel en tuff start där ingenting egentligen verkade fungera. När Metro Esport mötte lagets svenska stjärnor, Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson, inför ligastarten var självförtroendet stadigt. Nu ser de tillbaka på första omgången med besvikelse, trots två tröstvinster mot slutet.

– Alla var väldigt besvikna över hur vi låg till inför sista veckan. Att vi lyckades ta båda matcherna var så viktigt. 3-7 är vi ju inte nöjda över. Men det är mycket bättre an 2-8 eller 1-9 mentalt, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

LÄS MER: Bekräftat: Overwatch League får sin första kvinnliga spelare

För laget, som innan OWL gick under namnet EnVyUs, är positionen som bottenlag en ny upplevelse. Och för att komma till rätta med problemen var det första steget att acceptera läget och fokusera på förbättringar.

– Det handlar om kommunikation och struktur när vi spelar främst. Det finns mycket att jobba på där. Vi var även tvungna att byta många spelare mellan matcher på grund av olika anledningar, säger han.

En av de tydligast förändringarna är värvningarna av Dong-jun ”Rascal” Kim och Dylan ”aKm” Bignet som ska ge laget den spets de tidigare saknade. Speciellt när det kommer till dive-strategier.

LÄS MER: Sydkoreaner ska hjälpa Florida Mayhem ur jumboträsket

– Det är ingen hemlighet att vi alltid haft svårt med att spela dive. Rascal har spelat det så mycket så han kan komma in och säga vad som görs fel och vad som ska göras i stället. aKm anses vara en av de bästa soldier-spelarna i världen och han har mycket bra idéer och tankar om hur man kan använda det bäst, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Inställningen när Dallas Fuel nu har gått in i andra omgången av ligan är tydlig. Sejouren i träsket ska bli ett minne blott och från och med nu är det bara slutspel som gäller.

– Alla är hungriga. I slutet av ligan så går de sex bästa lagen till slutspel och just nu ligger vi under det strecket. Målet är att komma upp ovanför strecket och även spela i stage 2-slutspelet, säger han.

Klockan 01.00 natten mot torsdag möter Dallas Fuel liga-trean Seoul Dynasty.

LÄS MER: Blizzards retrospel gör comeback – svenskar flygs in för att spela

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset