Elias "Bozzzton" Sibelius fick revanschen
Elias "Bozzzton" Sibelius fick revanschen

Förra året missade han kaptensbindeln med en hårsmån. I år var han tillbaka starkare och den 16 juli är det Elias "Bozzzton" Sibelius som har armbindeln.

Det blev en slags revansch för den svenske Hearthstone-spelaren Elias ”Bozzzton” Sibelius knep lagkaptens-rollen inför Global Games. En revansch som är ett resultat av hårt jobb.

– Det betyder jättemycket för mig. Det har jag kämpat för under hela året. Jag visste redan i början av året att den som har mest poäng skulle bli kapten automatiskt. Jag var med i omröstningen redan förra året men blev tvåa och missade därför kaptensplatsen, säger han när Metro Esport möter honom under Dreamhack.

LÄS MER: Höga förväntningar inför att Battlerite släpps i ”esportens Mecka”

Urvalet av svenska Hearthstone-spelare är bra och om scenen har Bozzzton inget ont att säga.

– Den är väldigt bra och är uppe och touchar och kan prestera på en väldigt hög nivå. En väldigt vänlig scen där alla är vänner med alla. Väldigt positiv helt enkelt, säger han.

Med de förutsättningarna är en bra laganda alltså närmast en garanti. Något som Sibelius själv pekar ut som det enkilt viktigaste för en svensk succé. Det är lagarbetet som blir avgörande, menar han.

LÄS MER: Female Legends smygstartar arbetet att skapa framtidens esport

Resten av truppen har tagits ut med en omröstning som precis avslutats och snart får vi se vilka som ska bära blågult i juli.

Lagkaptenen själv tror att det, oavsett spelare, ser bra ut för svensk del. Och revanschlustan finns där.

– Jag tror att vi har bra chans. Förra året gick det inte så bra och det hoppas vi kunna ändra på det här året. Vi har ju några spelare som legat på riktigt hög nivå under året, framförallt Orange [Jon Westberg] och jag. Även de andra som kommer tror jag kan prestera riktigt bra, säger han.

Vilka blir de tuffaste motståndarna?

– Jag skulle säga att USA, Tyskland och Nederländerna är de länder som är mest otäcka, säger han.

Därför nickar han Bozzzton

”Det kommer faktiskt från min katt som heter Boston. Jag la på lite z:an för att göra det lite snyggare och coolare”.

LÄS MER: Fnatic plockar upp awp-stjärnan efter petningen från Ninjas in Pyjamas

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset