Ännu ett charmigt minihus är till salu i Stockholms innerstad. Det lilla gårdshuset och före detta stallet på Kungsholmen har redan orsakat rusning på Hemnet.

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Erik Olsson Fastighetsförmedling
Erik Olsson Fastighetsförmedling
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Nyligen såldes ett gårdshus på ynka 28 kvadratmeter på Kungsholmen i Stockholm för 3 370 000 kronor – eller 120 000 kronor per kvadrat. 

Nu är ytterligare ett minihus till salu på Kungsholmen. Det charmiga lilla huset ligger på en bakgård ett stenkast från Kungsholms torg, och ligger ute för 6 250 000 kronor.

Gårdshuset från 1884 är i dag en trea på 66 kvadratmeter, med två våningar och en egen uteplats. Men en gång i tiden var det ett stall. Hästarna bodde på nedervåningen och en skötare höll till på övervåningen. 

När huset gjordes om till bostad vet man inte, men nu är huset nyrenoverat och modernt inrett.

– Det är otroligt fint och inredningen ligger helt i stil med vad marknaden efterfrågar, säger Joe Hed, mäklare vid Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Det förra gårdshuset som såldes var minst sagt populärt – med 180 000 klick på annonsen på nätet och 250 personer som kom på visningen. Joe Hed tror att det här huset kommer att vara lika populärt. 

– Vi lade ut annonsen i morse och den har redan fått över 3200 klick på bara 2,5 timmar. Min ambition är den ska landa på 200 000 klick innan visningen i mitten av mars, säger Joe Hed. 

Varför är gårdshusen så populära?

– Folk tycker att de är söta och mysiga, de har ju en charm som man inte kan få i en lägenhet. Sedan är det många som drömmer om att bo i hus men som inte vill bosätta sig utanför stan. Då är det här perfekt. 

Här hittar du annonsen för gårdshuset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset