Den 25 december räddades en instängd gruvarbetare från den kollapsade gruvan i östra Kina. Nu har gruvägaren tagit livet av sig.
Den 25 december räddades en instängd gruvarbetare från den kollapsade gruvan i östra Kina. Nu har gruvägaren tagit livet av sig.

17 gruvarbetare är fortfarande instängda i en gruva som kollapsade i fredags i östra Shandongprovinsen. Nu har ägaren till gruvan tagit livet av sig, skriver BBC.

En person dog och fyra gruvarbetare flydde när gruvan kollapsade på fredagen i nordöstra Kina. Sedan dess har räddningsarbetare lyckats dra ett tiotal gruvarbetare i säkerhet, enligt kinesiska medier.

Ma Congbo som är ordförande i Yurong, bolaget som äger gipsgruvan, dränkte sig själv genom att hoppa in i en gruva under tidig söndagsmorgon, kinesisk tid, skriver BBC och refererar till den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua.

LÄS MER: Tre saknas efter gruvras i Burma

Vad som ligger bakom kollapsen av gruvan på fredagen är ännu inte klart. Räddningsarbetare har borrat ett hål för att kunna sänka ner mat och vatten till några av de instängda arbetarna, skriver BBC.

I Kina sker många industriolyckor, enligt många på grund av den snabba industrialiseringen och låg säkerhetsstandard i landet. Den senaste incidenten skedde en knapp vecka efter det förödande jordskredet i Shenzhen i södra Kina där 75 personer fortfarande saknas.

Enligt kinesiska myndigheter var jordskredet ingen naturkatastrof, utan orsakades av brott mot säkerhetsföreskrifter. Och de ansvariga kommer enligt utredarna att ”straffas hårt i enlighet med lagen.”

I år har 931 personer dött i gruvolyckor, enligt nyhetsbyrån AP.

LÄS MER: Hittat efter 60 timmar i rasmassorna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset