Tusentals AIK-fans stormade planen på Guldfågeln Arena efter slutsignalen.
Tusentals AIK-fans stormade planen på Guldfågeln Arena efter slutsignalen.

Tusentals fans stormade planen på Guldfågeln Arena i Kalmar när det stod klart att AIK säkrat det allsvenska guldet. Glädjeyran kan dock få konsekvenser för guldlaget. Gräsmattan är nämligen till stora delar förstörd.

Tusentals AIK-fans hade bussats ned till Kalmar och Guldfågeln Arena föra att se sitt AIK spela hem SM-guld i söndags. När slutsignalen ljöd och saken var klar stormade tusentals fans planen för att fira klubbens första allsvenska guld sedan 2009.

LÄS MER: Guldrysaren: AIK tog hem segern

Glädjeyttringen kan dock komma att få konsekvenser för AIK, då stora delar av fotbollsplanens gräsmatta förstördes i samband med firandet.

– Den delen där prisutdelningen ägde rum är sönder, vi pratar tusen kvadratmeter i runda slängar. Det är också större hål på andra delar av planen som måste åtgärdas, säger planskötaren Mathias Svensson till Barometern.

Nytt gräs måste nu beställas från Nederländerna, och fakturan kommer sannolikt att adresseras till Solna-klubben.

LÄS MER: Tillbakablick: Fem snackisar från Fotbollsgalan genom åren

– Vi kommer att ta allt med AIK, det tillhör god etik att när supportrarna förstör något på en annan arena så ersätter man det. Vi förutsätter att det blir så att AIK betalar, säger Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand till Barometern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset