Mr Cool ställde själv in sin medverkan och gav beskedet via Twitter. Emmabodafestivalen bekräftar att han ställer in.
Mr Cool ställde själv in sin medverkan och gav beskedet via Twitter. Emmabodafestivalen bekräftar att han ställer in.

Den kontroversielle artisten Anton Magnusson, alias "Mr Cool" ställer in sin spelning på årets Emmabodafestival sedan en massiv kritikstorm blossat upp kring hans texter, som bland annat anklagas för att håna våldtäktsoffer och innehålla homofobi.

Rapparen och komikern Anton Magnusson, mer känd under sitt artistnamn "Mr Cool" ställer in sin medverkan på årets Emmabodafestival efter att en kritikstorm blossat upp mot hans texter som anklagas för att vara grovt sexistiska och homofoba.

"Mr Cool har av personliga skäl valt att ställa in sin spelning på årets Emmabodafestival", skriver festivalarrangören på sin hemsida.

Det var i torsdags det blev klart att den kontroversielle rapparen skulle spela på Emmabodafestivalen.

Beskedet väckte en kritikstorm av stora dimensioner, och det bildades snabbt en Facebookgrupp som krävde att Mr Cools medverkan skulle stoppas.
En av de hårdaste kritikerna var frilansjournalisten Leone Milton som attackerade Magnusson i en text på Nyheter24.

Bland Mr Cools texter, som nu citerats flitigt på nätet, återfinns bland annat rader som:
"Det var bara en tidsfråga innan jag skulle börja slå dig. Du förtjänade varenda slag tusenfalt. Jag hatar dig din jävla hora, jag ska kniva dig. Slänga din döda kropp över mig så du kan rida mig".

Ett annat utdrag lyder:
”Och när jag våldtog dig var det bara på flipp. Och jag ångrade mig direkt efteråt, för fan och dagarna gick. Så du måste släppa det och inte ha det som hållhake. Hade du bara gått med på det så hade du för fan inte ens blivit våldtagen".

Festivalen har tidigare kraftfullt försvarat bokningen av Magnusson, och även nu uppger festivalen att man beklagar den inställda spelningen.

 – Jag tycker att det är beklagligt, säger Emmabodafestivalens grundare Håkan Karlsson till SVT.

Metro har sökt Anton Magnusson och Emmabodafestivalens ledning, men utan resultat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset