Jimmy Durmaz under matchen mot Tyskland.
Jimmy Durmaz under matchen mot Tyskland.

Efter 1-2-förlusten mot Tyskland i fotbolls-VM fick landslagsspelaren Jimmy Durmaz motta hot och hat på sociala medier. Nu har polisen börjat hålla förhör med misstänkta gärningspersoner.

Den 29-åriga mittfältaren Jimmy Durmaz ådrog sig en frispark i slutskedet av Sveriges andra gruppspelsmatch under fotbolls-VM. Frisparken resulterade i mål för motståndarlaget Tyskland, som därmed avgjorde matchen.

Efter matchen hotades Durmaz på sina sociala medier, något som polisanmäldes av Svenska fotbollförbundet.

LÄS MER: Förbundet polisanmäler hoten mot Jimmy Durmaz

Nu har polisen börjat hålla förhör med misstänkta gärningspersoner, något som Radiosporten var först med att rapportera om.

– Vi hade ett förhör i dag och kommer att ha ett fåtal till under sommaren. En handfull hot är vad vi har hittat, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot kriminella i idrottsmiljö, till Metro.

– Det finns nog en liten felaktig uppfattning om att det är stora mängder hot, men det är förolämpningar som är den stora mängden, fortsätter han.

Gårdare vill inte uttala sig om huruvida han tror att misstankarna kommer leda till åtal eller hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna.

LÄS MER: Stockholms stad räddar manifestationen för Jimmy Durmaz

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset