Vissa menar att modellens lår har förminskats på den högra bilden men lämnats oförändrade på bilden med den svarta baddräkten.
Vissa menar att modellens lår har förminskats på den högra bilden men lämnats oförändrade på bilden med den svarta baddräkten.

Två bilder av en H&M-modell iklädd baddräkt har delats flitigt på Twitter. Modellens lår ser olika stora ut på bilderna och det spekuleras om modejätten helt enkelt har glömt att förminska benen på den ena bilden. Men H&M tillbakavisar kritiken och säger att man inte ändrar modellers utseenden på det sättet.

Två bilder av en modell i baddräkt på H&M:s webbshop har orsakat diskussion i sociala medier under dagen. På den ena bilden bär modellen en randig baddräkt och på den andra en svart – och på bilden med svart baddräkt ser kvinnans lår ut att vara större än på den andra bilden. 

Vissa menar att skillnaden kan förklaras med att modellens lår har retuscherats och förminskats på bilden med den randiga baddräkten, men att man helt enkelt missat att göra det på den andra bilden.

”Oj de glömde redigera hennes ben i den svart baddräkten! :(((((” skrev en användare på Twitter sent i går kväll. I skrivande stund har inlägget deltas över 2 700 gånger. 

Men H&M tillbakavisar kritiken och säger att man inte ändrar sina modellers utseenden på det sättet.

– Vi redigerar inte för att ändra modellens utseende eller kroppsform och har heller inte gjort det i detta fall. Den efterbehandling som görs på bilder är en generell färgtoning, förstärkning av vissa skuggor samt korrigering på plaggen för att de ska framträda tydligare, säger H&M:s presskontakt Håcan Andersson till Metro. 

Inte heller modellen Elsa Hosks bokare på hennes svenska modellagentur Mikas tror att hennes lår har förminskats på den ena bilden. Han gissar att skillnaden i stället beror på hur fotot är taget.

– Jag tror det kan handla om kameravinklar och ljussättning snarare än en överdrivet retuscherad bild. Den ”svarta” bilden är ju också plåtad närmare än den svartvita. Även en toppmodell ser annorlunda ut i en annan vinkel, säger Oliver Andersson vid Mikas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset