Moskén i Eskilstuna utsattes för ett brandattentat på juldagen. 
Moskén i Eskilstuna utsattes för ett brandattentat på juldagen. 

I går tros moskén i Nyfors i Eskilstuna ha utsatts för ett brandattentat som resulterade i en mycket kraftig brand.

Alla människor i lokalen lyckades ta sig ut men flera skadades.

Nu uppmanar antirasistiska nätverket Tillsammans för Eskilstuna till en så kallad "kärleksbombning" genom att sluta upp vid den utbrända lokalen för att sätta upp hjärtan. Detta för att visa sitt stöd både för dem som befann sig i moskén och för övriga troende muslimer i samhället.

Populär Facebookgrupp hyllar moskéattentat: ”God fortsättning”

"Vi vill ha ett samhälle där alla Eskilstunabor känner sig trygga och delaktiga. Vi står upp för en stad där ingen ska behöva känna rädsla på grund av sin tro. Vi står upp för en stad där vi lever tillsammans på lika villkor", skriver gruppen på sin Facebooksida.

Under dagen fortsätter utredningen med förhör och teknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt eller utpekad gärningsman.

– Våra tekniker är på brandplatsen och söker spår, och vi har upp till tio poliser som arbetar med ärendet enkom i dag, säger Lars Franzell, förundersökningsledare vid Eskilstunapolisen.

Polisen håller kontinuerliga förhör med personer i kretsen runt moskén och de som befunnit sig på platsen när branden utbröt.

– Men vi har lika många frågetecken i dag som vi hade i går, säger Franzell.

Två personer vårdas fortfarande på Mälarsjukhuset i Eskilstuna för sina skador. En av dem är svårt skadad, men läget är stabilt, uppger sjukhuset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset