Efter att Tennisstadion i Stockholm bygger om sina badmintonbanor till en tennisplan ser det mörkt ut för de ungdomar som tränar badminton i IFK Lidingö. Arkivbild.
Efter att Tennisstadion i Stockholm bygger om sina badmintonbanor till en tennisplan ser det mörkt ut för de ungdomar som tränar badminton i IFK Lidingö. Arkivbild.

Tennisstadion på Östermalm i Stockholm ska bygga om sina fem badmintonbanor – till ännu en tennisbana. Något som skakar om badmintonföreningar som huserar på stadion, skriver tidningen Mitt i.

Det är beslutat att fem av badmintonbanorna på Tennisstadion blir en ny tennisplan, något som inte har gått hem hos badmintonföreningar som huserar i lokalerna. Även svenska badmintonförbundet har gett sig in i debatten mot Tennisstadion och vädjar till hallägarna att vänta med ombyggnationen, skriver Mitt i.

►LÄS MER: Ny racketsport spelas i mörker

Två gånger har antalet badmintonbanor bantats på Tennisstadion sedan de uppfördes 1999. Från början fans där tio banor, i dag finns sex banor kvar. Efter ombyggnaden kommer det enbart finnas en, alltså för få för att kunna hålla stora träningar på platsen.

IFK Lidingö har all sin verksamhet på Tennisstadion, och de säger att nu kommer sannolikt många av deras 70 ungdomar tvingas sluta.

– Vuxna kan ta bilen och åka någon annanstans men det går inte för ungdomar. Det är tragiskt, säger Per Lindau, styrelseledamot i IFK Lidingö BMK, till Mitt i.

►LÄS MER: Förlorade tvist om oljud från tennis

Och efter att bli av med sin träningsplats på Tennisstadion går klubben nu i tankarna att de eventuellt kan tvingas lägga ner.

– Vi för diskussioner med Stockholms stad och Lidingö kommun om att försöka komma ut i olika gympasalar. Men det ser väldigt illa ut, säger Per Lindau när Mitt i pratar med honom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport