Simon Gärdenfors och Anton Magnusson får delta i "Släng dig i brunnen".
Simon Gärdenfors och Anton Magnusson får delta i "Släng dig i brunnen".

Simon Gärdenfors och Anton Magnusson, som ligger bakom karaktären Mr. Cool, får trots protester delta i SVT:s humorprogram "Släng dig i brunnen", meddelar kanalen. "Licensbetalarna ska känna sig trygga med att SVT värnar om yttrandefriheten", skriver Thomas Hall, kanalchef på SVT nöje i ett pressmeddelande.

I början av sommaren hamnade komikerna Anton Magnusson och Simon Gärdenfors i blåsväder för innehållet i sin låt  ”Knulla barn” som släpptes tre år tidigare. Strax därefter meddelande SVT att de övervägde om duon skulle få en plats i nästa säsong av humorprogrammet ”Släng dig i brunnen”.

”Vi diskuterar just nu om de ska vara med eller inte”, sa Hanna Dowling, avdelningschef på SVT, till Kulturnyheterna då.

LÄS MER: Förundersökning inledd mot skaparna bakom ”pedofillåten”

I dag meddelande SVT att de har bestämt sig för att trots allt låta duon vara med i programmet.

”Mitt beslut att låta dem medverka baseras i första hand på att licensbetalarna fortsatt ska känna sig trygga med att SVT värnar om yttrandefriheten och att vi då och då måste ha överseende med att konstnärer, artister och komiker för sin fortsatta utveckling utmanar gränser och söker provokation”, säger Thomas Hall i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Cissi Wallin: Hopplöst mossigt att inte bara vara för allt

”Ingen är garanterad att synas”

Vidare meddelar SVT att komikerna får delta vid inspelningarna, men huruvida de är med i programmet eller inte återstår att se.

– Det är fyra kvällar med ungefär 18 komiker så ingen är garanterad att synas i programmet, säger Thomas Hall till SVT:s Kulturnyheterna.

Det var bland andra Elaine Eksvärd, Mia Skäringer Lazar och Cissi Wallin som riktade kritik mot den kontroversiella låten, när den på nytt uppmärksammades i början av sommaren. Efter påtryckning mot bland andra Spotify valde strömningstjänsten att ta bort låten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset