Orsaken till produktionsstörningarna är i nuläget oklar.
Orsaken till produktionsstörningarna är i nuläget oklar.

Runt 350 000 liter mjölk felproducerades på mejeriet i Jönköping. Enligt Arla är mjölken fullt drickbar. Därför delar de nu ut tusentals liter mjölk – helt gratis.

Mejeriet i Jönköping fick i söndags störningar i produktionen vilket påverkade mjölkens kvalitet. Totalt handlar det om 350 000 liter mjölk som skadats, enligt en uppskattning av Arlas presschef Erik Bratthall.

– Mjölken kan klumpa sig men det är inget farligt, säger presschefen till Jönköpings-posten.

LÄS MER: Över 100 000 liter mjölk återkallas – klarar inte kvalitetskrav

Under onsdagen delar Arla ut tusentals liter av den skadade mjölken på olika platser i Jönköping.

– Den är fullt ät och drickbar. Vi vill undvika matsvinn och delar ut den gratis på två platser i centrala Jönköping, säger Erik Bratthall till Jönköpings-posten.

I korsningen Lantmätargränd/Östra Storgatan från klockan 12.30 och vid huvudentrén till Jönköping university från klockan 14.30.

En del av den felproducerade mjölken hann distribueras till butiker på olika platser i Sverige. Enligt Arla rör det sig om mellanmjölk i förpackningarna en samt en och en halv liter och med bäst före-datumet 18 februari.

– Jag har ett budskap till alla som har sådan mjölk hemma: Släng den inte. Den är fullt ät- och drickbar och kan användas i mat och bak, säger Erik Bratthall till Jönköpings-posten.

Orsaken till produktionsstörningarna är i nuläget oklar.

LÄS MER: Nina Åkestam: I framtiden är köttätande som rökning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset