Donald Trump får nu smaka på sin egen medicin, när han sparkas från tv-kanalen NBC.
Donald Trump får nu smaka på sin egen medicin, när han sparkas från tv-kanalen NBC.

Den amerikanske fastighetsmogulen och tv-profilen Donald Trump har fått smaka på sin egen medicin. Trump har nämligen fått sparken från tv-kanalen NBC på grund av sitt rasistiska uttalande om mexikaner.

Orsaken till avskedandet är Donald Trumps hårt kritiserade raistiska uttalande om mexikanska invandrare.

Enligt nyhetssajten Vox.com ska Trump, i samband med att han tidigare i juni meddelade att han ställer upp i det kommande presidentvalet i USA, bland annat ha kallat mexikaner för våldtäktsmän och sagt att de för med sig droger och brottslighet in i USA.

LÄS MER: Trump vill bli president

Han har också berättat att han vill bygga en mur längs gränsen mot Mexiko, och låta mexikanerna betala för den.

Uttalandet om mexikanska invandrare har fått hård kritik och tv-kanalen NBC har nu gett Donald Trump sparken. Kanalen kommer inte längre att sända några av Trumps program Miss America och Miss Universe.

”På grund av de nedlåtande uttalanden om immigranter som Donald Trump nyligen har gjort, avslutar NBC Universal sin affärsmässiga relation med herr Trump. På NBC värnar vi om repsekt och värdighet för alla människor, säger en talesperson för tv-kanalen i ett uttalande, enligt Vox.

Donald Trump är bland annat känd från tv-programmet The Apprentice; en realityshow där deltagarna tävlar om att bli hans assistent. I programmet är Trumps catch phrase "You're fired!".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset