"Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen."
"Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen."

Efter att riksdagsledamoten Hanna Wigh uppgett att hon utsatts för sexövergrepp av en partikollega polisanmäler nu Sverigedemokraterna sig själva. Det rapporterar Aftonbladet.

Under TV4:s Kalla fakta som sänds i kväll går riksdagsledamoten Hanna Wigh, fram till nyligen medlem i Sverigedemokraterna, ut med en anklagelse om att riksdagsledamot från partiet ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp.

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, säger Wigh i programmet.

LÄS MER: SD-riksdagsledamot i slagsmål på budgetmöte

Enligt Wigh ska hon 2015 ha vänt sig till partisekreteraren Richards Jomshof efter att hon upptäckt att pengar från partiets kassa i Skaraborgs partidistrikt försvunnit. Hon valde att göra en polisanmälan, då hon menade att partiet själva inte gjort det. En riksdagsledamot kom senare att dömas till ett års fängelse.

Efter händelsen uppger hon att hon frysts ut av sina partikollegor, och utsatts för ett sexuellt övergrepp i riksdagen av en manlig kollega från riksdagsgruppen. Enligt Wigh ska övergreppet ha varit en bestraffning för att hon pratat med medier om händelsen.

Nu väljer SD själva att polisanmäla händelsen, rapporterar Aftonbladet.

– Jag gjorde en polisanmälan i morse. Vi vill verkligen att den här frågan reds ut, säger partiets pressekreterare Henrik Vinge till Aftonbladet.

Richard Jomshof och partiledaren Jimmie Åkesson nekar till att de skulle känna till det påstådda övergreppet.

– Jag har aldrig hört talas om det. Jag har inte den informationen, sa partiledaren Jimmie Åkesson till Kalla fakta när han fick frågor om fallet tidigare under sommaren.

LÄS MER: SD-ledamot lämnar partiet i protest

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset