Nordfeldt är numera nummer ett i Swansea.
Nordfeldt är numera nummer ett i Swansea.

Målvakten Kristoffer Nordfeldt är äntligen förstavalet i Swansea. Men en skada tidigt på säsongen såg ut att stoppa honom från landslagsspel i höst. ”Nej, absolut inte”, säger 29-åringen till DN.

Robin Olsen är Janne Anderssons självklara etta i målet efter ett fantastiskt VM och en bra start på säsongen i storklubben Roma.

Men där bakom finns Kristoffer Nordfeldt. Tillsammans med Karl-Johan Johnssons var han reservmålvakt till Olsen under VM-slutspelet i Ryssland.

Startman efter tre år

Nordfeldt har sedan ankomsten till brittiska Swansea 2015 aldrig fått full förtroende – förrän nu. Tidigare Östersund-tränaren Graham Potter, nu i Swansea, har gjort den tidigare Brommapojkarna-talangen till förstavalet att vakta lagets målbur. Något som naturligtvis innebär bättre möjligheter till spel med landslaget.

LÄS MER: Polisen håller förhör efter hoten mot Jimmy Durmaz

Men en ljumskskada, som Nordfeldt ådrog sig i Championship-mötet med Preston för ett par veckor sedan, såg dock ut att stoppa hans framfart i klubblaget – och deltagande i nästa landslagssamling.

Men målvakten ger lugnande besked.

– Nej, absolut inte. Jag kan spela redan den här helgen om läkaren lämnar klartecken, säger Nordfeldt till Dagens nyheter.

Österrike första testet

Om läkaren tillåter spel redan på lördag är han dock inte helt säker på.

– Men själv känner jag att jag är redo för spel igen.

Herrlandslaget i fotboll, som inte samlats sedan VM-succén i Ryssland, möter Österrike i en vänskapslandskamp den sjätte september innan Nations League drar i gång med match mot Turkiet fyra dagar senare på Friends Arena.

LÄS MER: Hårda kritiken mot Lindelöf – rankas som sämsta mittbacken

Fakta: Herrarnas landskamper i höst

Österrike-Sverige, 6 september, träningsmatch

Sverige-Turkiet, 10 september, Nations League

Ryssland-Sverige, 11 oktober, Nations League

Sverige-Slovakien, 16 oktober, träningsmatch

Turkiet-Sverige, 17 november, Nations League

Sverige-Ryssland, 20 november, Nations League

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om fotboll