Det går bra för Facebook trots skandalen.
Det går bra för Facebook trots skandalen.

Facebooks stora skandal med Cambridge analytica har inte påverkat det sociala nätverkets användarlojalitet negativt. Det visar en ny studie i USA. I många fall har det till och med haft positiva effekter

Skandalen som omfattar Facebook och Cambridge analytica skakade världen när den uppdagades i mars. Hashtaggen #quitfacebook började snabbt trenda på Twitter efter att uppgifterna om företagens datainsamling blev kända.

LÄS MER: Cambridge Analytica och Facebook – detta har hänt

Nu visar en undersökning av Reuters och Ipsos att Facebooks användare fortsätter vara det sociala nätverket troget. Ungefär hälften av de som svarade på undersökningen uppger att de varken använder Facebook mer eller mindre nu än innan skandalen. 25 procent uppger att de använder Facebook mer nu än innan.

64 procent uppger att de använder Facebook minst en gång om dagen. Det är en liten minskning från mätningen som gjordes i mars, strax efter att Cambridge analytica-skandalen uppdagades. Då låg siffran på 68 procent.

LÄS MER: Visselblåsare: Företag samlade in 50 miljoners personuppgifter – åt Trump

I en Yougov-undersökning på uppdrag av Metro från april uppgav 13 procent att de övervägde att avsluta sitt facebookkonto. I samma undersökning svarade tre av tio att de var oroliga för att storbolag samlar in data om dem. Det var främst kontouppgifter och personlig information som de svarande var oroliga över att bolagen samlade in om dem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset