Cambridge Analytica stänger ned verksamheten efter Facebook-skandalen.
Cambridge Analytica stänger ned verksamheten efter Facebook-skandalen.

Det skandalomsusade analysföretaget Cambridge Analytica lägger ned. Enligt företagets vd avslutar man verksamheten då företaget tagit för mycket skada efter Facebook-skandalen, uppger Wall Street Journal.

Analysföretaget Cambridge Analytica kom över information om 87 miljoner Facebookanvändare via appen ”This is your digital life”. Informationen användes sedan bland annat till att försöka värva väljare till Trumpkampanjen inför det amerikanska valet 2016.

LÄS MER: Razzia planeras mot skandalföretaget – kartlade miljoner åt Trumpkampanjen

Under onsdagen meddelade företagets vd Julian Wheatland att Cambridge Analytica lägger ned verksamheten i sviterna av skandalen, rapporterar Wall Street Journal.

Orsaken till nedläggningen ska vara att skandalen påverkat företaget så pass negativt att kundunderlaget inte längre är tillräckligt, och att företaget kan dras med stora rättskostnader i samband med den pågående Facebookutredningen.

LÄS MER: Cambridge Analytica och Facebook – detta har hänt

Facebook har sedan skandalen vidtagit en rad åtgärder i kölvattnet av skandalen, och grundaren Mark Zuckerberg har bland annat ställts mot väggen i den amerikanska kongressen, där han tog på sig ansvaret för det inträffade, och lovade en rad ändringar vad gäller användarsäkerheten i framtiden.

– Jag tror inte det går att gå från ett studentrum till vad vi är i dag utan att göra misstag på vägen, sade Zuckerberg under förhöret, och tillade att Facebook kommer göra allt för att se till att inga appar missbrukar information om användarna framöver.

LÄS MER: Här ställs Zuckerberg mot väggen – det här behöver du veta om utfrågningen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset