Skådespelaren Gustaf Skarsgård och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Skådespelaren Gustaf Skarsgård och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

I en video som skådespelaren Gustaf Skarsgård publicerade på onsdagen rappar han ilsket om hur många som röstar på Sverigedemokraterna, och spottar efter att ha nämnt deras namn. Här är partiets svar på videon.

På onsdagen publicerade skådespelaren Gustaf Skarsgård, 34, en dikt han skrivit med titeln "Kvar". I den rappar han om drogmissbruk, nostalgi och hur han är frustrerad över den politiska utvecklingen i Sverige.

"... snart är var tredje jävla svensk en fucking sverigedemokrat”, rappar han, tar en paus, och spottar efter ordet sverigedemokrat.

Metro var först med att uppmärksamma videon som nu har spridits i många andra svenska medier. Från Sverigedemokraternas sida är man naturligtvis inte positivt inställd till videon.


►LÄS MER: Här spottar Skarsgård på SD

– Efter att ha sett den här dikten kan jag kommentera att jag tycker att det är respektlöst mot partiet och våra väljare och att det är väldigt tråkigt att han uttrycker sig som han gör. I vårt öppna demokratiska samhälle behövs det mer respekt för varandra, inte mer förakt, säger SD:s pressassistent Christian Krappedal.

Ni har inga planer på att göra en egen raplåt?

– Nej, raplåtar det får stå för Skarsgård.

Kvar from Gustaf Skarsgard on Vimeo.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset