En polis är misstänkt för vållande till annans död och två poliser är misstänka för tjänstefel i samband med dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell. Det rapporterar Ekot och hänvisar till domstolshandlingar.

Det var den andre augusti förra året som 20-årige Eric Torell blev ihjälskjuten i Vasastan i centrala Stockholm av ett antal poliser.

Polisen hade fått larm om en man som bar på ett vapenliknande föremål, något som senare visade sig vara ett leksaksvapen. Polisen har hävdat att de agerade i nödvärn när de skött flera skott mot Eric Torell. Även ett fönster, träd, cyklar och husfasaden träffades av kulor när polisen avlossade sina vapen.

Tre poliser brottsmisstänkta

Nu visar nya handlingar från domstolen att en av poliserna misstänks för vållande till annans död, rapporterar SR Ekot. Ytterligare två poliser misstänks för tjänstefel i samband med skjutningen.

– Det är korrekta uppgifter och det framgår ju av den offentliga handling som ni har fått ut från tingsrätten, säger advokaten Anton Strand, som företräder den polis som misstänks för vållande till annans död alternativt tjänstefel, till radion.

LÄS MER: Nytt vittne träder fram: Så dog Eric Torell

Oklart med åtal

Varför rubriceringen skiljer sig vill Anton Strand inte svara på.

– Jag vill inte gå in närmare på det. Man kan konstatera att det är tre polismän som har varit på plats, alla tre har uppmärksammat en fara på samma sätt och agerat på ett likartat vis. Sedan är det riktigt att de är delgivna på lite olika sätt i det här skedet. Det har sett lite olika ut under utredningens gång, säger han.

Förra veckan rapporterade SVT att fyra poliser delgivits misstanke om brott men en av dem har nu avfärdats från utredningen.

Åklagaren har ännu inte bestämt sig för om åtal ska väckas.

LÄS MER: Polis sköt ihjäl 20-åring med Downs syndrom

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset