En kvinna har begärts häktad för mordbrand.
En kvinna har begärts häktad för mordbrand.

En kvinna i 40-årsåldern har begärts häktad efter skrogsbranden i Broddbo. Nu misstänker polisen att ytterligare tre bränder är anlagda.

Under tisdagen startade en skogsbrand i Broddbo utanför Sala. Polisen misstänkte snabbt att branden var anlagd, och tidigt på onsdagsmorgonen greps en kvinna misstänkt för grov mordbrand.

Nu har kvinnan begärts häktad skäligen misstänkt för grov mordbrand och ska enligt polisen upp i häktningsförhandling under lördagen. Hon nekar till brott. Åtal ska vara väckt den 16 juni.

LÄS MER: Skogsbrand härjar i Västmanland – 25 boende evakuerade

Fler bränder anlagda

Under veckan har det brunnit på flera ställen i anslutning till Sala, och polisen misstänker nu att flera av dessa också är anlagda.

– Vi misstänker att bränderna I Nässelbo, Hittskogen och Ramnäs är anlagda, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen, till Metro.

Ser ni någon koppling gällande dessa tre bränder, till den anhållne kvinnan?

– Det är utredningsdetaljer som jag inte kan svara på, säger Wikdahl.

Polisen har inga fler misstänkta i nuläget, men enligt Wikdahl bedrivs ett spaningsarbete och polisen utreder fortfarande på plats vid bränderna. Det har även inkommit stora mängder tips som polisen jobbar med.

LÄS MER: Kvinna gripen misstänkt för att ha anlagt skogsbrand – polis söker vittnen

Vädjar om fler tips

Polisen vädjar fortfarande till allmänheten att höra av sig om man tror sig veta något angående bränderna kring Sala.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser gällande personer och fordonsrörelser, eller från personer som har andra tankar kring det inträffade som man tror kan intressera oss, säger Daniel Wikdahl.

Polisens tipstelefon

Polisen har öppnat en särskild tipstelefonlinje angående skogsbränderna kring Sala. Linjen bemannas dygnet runt och har telefonnummer: 010-567 67 55

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset