"Vi får ta de kalla nätterna för att sedan njuta av solen på dagarna" säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen om de kommande dagarnas väder.
"Vi får ta de kalla nätterna för att sedan njuta av solen på dagarna" säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen om de kommande dagarnas väder.

Under tisdagen ställde stora mängder snö till det rejält i framförallt Göteborg. Med oregelbunden kollektivtrafik, insnöade bilar och inställda flyg var dagen tuff för många. Men morgondagen ska bli bättre.

– Det ser betydligt lugnare ut. Det som gav kaoset över Göteborg har rört sig över Götaland och ligger på onsdagen över Östersjön och Gotland och molnen har tappat det mesta av nederbörden. Över lag blir det ganska vackert väder i hela Sverige med fortsatt vinterväder, kalla nätter och soliga dagar på många håll, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Framåt helgen stiger temperaturen i hela landet.

– En högtrycksrygg stabiliserar vädret fram till lördag. Sen driver det in moln och gör att strängaste kylan i södra Sverige stiger och även i Norrland stiger temperaturerna.

LÄS MER: Nej, BBC:s väderpresentatör sa inte att det är "cold as fuck"

Hur det blir i väg- och tågtrafiken är svårt att sia om, men utan snökaos är risken för avstängda spår och vägar mindre. Men låt inte skenet bedra. Bara för att det inte är snökaos betyder inte att det är fritt fram på vägarna, menar Lennart Hellsing, pressansvarig på Trafikverket.

– När det är riktigt besvärligt väder är det sällan allvarliga olyckor. I Göteborg var det främst trafikstockningar och lastbilar som inte kom upp för backar. Men allvarliga olyckor händer ofta när det är skenbart bra förhållanden, säger han.

LÄS MER: Reportern har "inte sett en enda spårvagn" – då rullar den förbi

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset