Antalet superstjärnor som beslutat sig för att bojkotta Spotify blir bara fler och fler. Nu viker sig streamingjätten för artisternas krav.

För drygt ett år sedan valde Taylor Swift att helt bojkotta Spotify. Allt fler superstjärnor har gått samma väg. Bakgrunden handlar om att Spotify inte gått med på musikartisternas krav: Att begränsa tillgängligheten till deras musik för gratisanvändare. Men nu verkar det som att Spotify verkar vika sig för pressen.

►LÄS MER: Snart kan det vara slut på gratis Spotify

Spotifymedarbetare har i privata samtal med musikbolag sagt att de överväger att börja släppa album – enbart för de 20 miljoner abonnenter som har pluskonto, det vill säga dem som betalar, uppger The Wall Street Journal

De 80 miljoner personer som har gratiskonton kommer därmed inte att kunna lyssna på vissa album. 

Spotify uppger i ett mejl till Metro att de till hundra procent står bakom sin modell som inkluderar en gratis, annonsfinansierad del och ett mer omfattande Premium-erbjudande.

– Vi tror att detta är det bästa sättet att leverera musik till fans, skapa värde för artister och låtskrivare samt för att växa industrin i sin helhet, säger Fredrik Westin, PR Executive Nordics på Spotify. 

►LÄS MER: Ny dom: Hälften av svenska musiken på Spotify är olaglig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset