Vid 04-tiden kunde stationen på Odenplan öppnas igen.
Vid 04-tiden kunde stationen på Odenplan öppnas igen.

Pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan stängdes under fredagen på grund av trasiga rulltrappor. Men på måndagsmorgonen kunde SL välkomna pendlare till stationen på Odenplan igen.

Samtliga rulltrappor på pendeltågsstationen Odenplan har demonterats, inspekterats, dokumenterats och är nu återmonterade. Efter en testkörning har 16 av 21 rulltrappor bekräftats vara säkra och stationen kunde öppna vid 04-tiden på måndagsmorgonen, skriver SVT.

Av de rulltrappor som förblir stängda, har tre rostangrepp och de övriga två andra reparationsbehov.

LÄS MER: Tågkaos väntar efter stationsstopp

Stationen Stockholm City fortsätter dock vara stängd under måndagen. Där fortsätter inspektionen av de totalt 50 rulltrapporna. Av de 16 som hittills undersökts, ska samtliga vara angripna av rost, trots att de bara är ett år gamla.

– Det här är väldigt olyckligt, men det handlar om resenärernas säkerhet. Därför är det omöjligt att ge någon prognos för när vi kan öppna igen, säger Caroline Ottosson, vd på SL, till SVT.

LÄS MER: 1 400 klagomål på värmen i SL-trafiken – nu kräver S åtgärder

Caroline Ottosson tillägger att den dåliga starten på arbetet gör det svårt att ge en prognos för när Stockholm City kan öppnas för pendlare igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Pendeltåg SL