Fler lag men färre svenska spelare. Så kan man sammanfatta startfältet i andra säsongen av Overwatch League.

15 februari drar den andra säsongen av Overwatch League i gång. Den här gången med 20 lag i stället för förra säsongens 12. En rejäl expansion för ligan som i och med detta får starkare representation i USA, Kina och Europa.

För Sverige innebär den nya säsongen däremot att bara en tredjedel av förra säsongens blågula spelare finns kvar.

Från att vara det tredje mest representerade landet i ligan med nio spelare har antalet spelare dippat ner till endast tre.

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas släpper handbok för att stoppa hatet i spelvärlden

Andreas ”Nevix” Karlsson är kvar i San Francisco Shock och i det tidigare svenskdominerade Florida Mayhem hittar vi fortfarande Kevyn ”TviQ” Lindström. Simon ”Snillo” Ekström har en plats i Philadelphia Fusion men med ett tvåvägskontrakt som gör att han både kan spela för a-laget och akademilaget Fusion University i Contenders.

Kvar som coach i Mayhem finns även Vytis ”Mineral” Lasaitis och ny som coach i Dallas Fuel är den tidigare spelaren Christian ”cocco” Jonsson.

LÄS MER: Fyra svenska esportare på Forbes prestigefulla listan

För den professionella scenen har Overwatch League inneburit en tillströmning av spelare. Det har i sin tur inneburit att de svenska spelarna helt enkelt blivit utkonkurrerade. En annan förklaring är att det sker ett generationsbyte i den svenska scenen som slagit väldigt hårt.

Blizzard har sedan ligan startade hoppats på att kunna införa ett hemma- och bortamatch-format där lagen tar emot sina motståndare i egna hemarenor. Under andra säsongen blir det delvis verklighet då Dallas Fuel, Atlanta Reign, och Los Angeles Valiant kommer göra just så.

Overwatch League säsong 2

Startar: 14 februari
Lag:
Boston Uprising
New York Excelsior
London Spitfire
Paris Eternal
Dallas Fuel
Houston Outlaws
San Francisco Shock
LA Valient
LA Gladiators
Shanghai Dragons
Florida Mayhem
Philadelphia Fusion
Seoul Dynasty
Atlanta Reign
Toronto Defiant
Washington Justice
Chengdu Hunters
Hangzhou Spark
Guangzhou Charge
Vancouver Titans

LÄS MER: Fotbolls-bossen rädd att snuvas på fans av Fortnite


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset