Ludvig "Brollan" Brolin går från Red Reserve till Fnatic.
Ludvig "Brollan" Brolin går från Red Reserve till Fnatic.

Ludvig "Brollan" Brolin är en av Sveriges hetaste talanger inom CS:GO. Nu är han klar för storlaget Fnatic.

Efter veckor av hemlighetsfulla förhandlingar står det nu klart att Fnatic värvar Ludvig ”Brollan” Brolin. Flera lag har hållit ögonen på den 16-årige supertalangen och Fnatic verkar ha fått slita hårt för att få över honom på sin sida.

– Det har varit tufft att förhandla för att Red Reserve har insett att han är en stor talang och inte velat släppa honom. Han är ju också minderårig vilket har komplicerat saken. Nu har vi äntligen hittat en lösning, säger Oskar ”ins” Holm på Overlord Talent Agency som är Brollans manager.

LÄS MER: Erik Glanell: Det finns plats för fler storlag i det här lilla landet

Oskar ”ins” Holm har själv suttit med i förhandlingarna och berättar om den nyblivne Fnatic-spelarens reaktion när allting var klart.

– Han är ju jätteglad. Ända sedan han började spela så har hans högsta dröm varit att komma till ett av de här lagen. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse att spela i ett sånt lag, säger han.

Upptäcktes av en slump

Ludvig ”Brollan” Brolin har gjort en raketkarriär i CS:GO och Oskar ”ins” Holm har varit vid hans sida redan innan han tog sina första steg ut i proffslivet. Resan från Gamerz, genom Godsent/Red Reserve och vidare till Fnatic började egentligen av en slump.

– Jag tycker att det är så kul att jag hittade honom på en server under en random Faceit-match och att han nu värvas till en av världens mest välrenommerade organisationer. Det har dessutom gått så snabbt, säger Holm.

För de som sett Ludvig ”Brollan” Brolin spela har frågan snarare varit när än om han skulle värvas av något av lagen på toppen.

LÄS MER: Fnatic värvar Simon ”twist” Eliasson – Draken får gå

Som 15-åring gjorde han ett kort inhopp i Fnatic under regionala finalerna i WESG 2017. Redan då började det surras om en eventuell värvning. Åldern hindrade honom däremot från att till exempel spela i ESL-turneringar vilket säkerligen ledde till avvaktan.

”Kan bli världens bästa spelare”

När han nu ansluter till Fnatic permanent ges han möjlighet att verkligen blomma ut som spelare, menar Oskar ”ins” Holm.

– Jag har alltid trott på honom och tror att han kan bli en av världens eller till och med världens bästa spelare. Fnatic, med den organisation och erfarenhet som finns inom organisationen, ger en bra grund att utvecklas fort, säger han.

Holm hoppas även att andra framtida talanger ska inspireras av framgången.

– Det är en bra lärdom för alla andra kids där ute som vill lyckas inom esporten. För många känns det nästan omöjligt att lyckas. Men det visar ju att med vilja och lite träning, eller snarare mycket träning, går allt, säger han.

LÄS MER: Brollan om inhoppet: ”Jag förstod inte varför de ville ha mig”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset