Mannen åtalas för brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor.
Mannen åtalas för brott mot lagen om elektroniska anslagstavlor.

Grundaren till en omdiskuterad grupp på Facebook har åtalats efter att han inte rensat gruppens kommentarer från hat och hets mot folkgrupp. Nu ska gruppen läggas vilande, skriver mannen i ett inlägg.

Mannen som grundade Facebook-gruppen åtalades i Eskilstuna tingsrätt enligt lagen om elektroniska anslagstavlor. Enligt åklagaren har mannen varit skyldig till att rensa gruppens kommentarer från hot, hat och hets mot folkgrupp, vilket han inte gjort.

LÄS MER: 17-åring dömd till hets mot folkgrupp på Facebook

”Inte lust längre”

Kritiserade kommentarer beskriver till exempel människor från Mellanöstern och Afrika som apor, uttrycker att vissa folkgrupper borde utplånas och innehåller bilder på Adolf Hitler som gör en nazisthälsning.

Nu skriver mannen i Facebookgruppen att han varken har ”tid, kraft eller lust längre” att driva gruppen, bland annat eftersom medlemmarna blir allt färre. Gruppen har över 166 000 medlemmar.

Metro har sökt mannen för en kommentar.

LÄS MER: Facebook: ”Går inte att massanmäla bort någon”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset