Direkt efter att den kidnappade killingen hittats skärptes säkerheten uppger Anna Schönström, djuransvarig på Slottsskogens djurpark. Killingen på bilden har inget med texten att göra.
Direkt efter att den kidnappade killingen hittats skärptes säkerheten uppger Anna Schönström, djuransvarig på Slottsskogens djurpark. Killingen på bilden har inget med texten att göra.

En vecka har gått sedan en killing från Slottsskogens djurpark i Göteborg var tvungen att avlivas efter att ha kidnappats, bränts och våldtagits. Nu finns planer på att sätta upp kameror och elstängsel.

– Vi måste bygga upp säkerheten för att skydda djuren även mot sjuka människor, säger Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark.

Utalandet kommer efter att en killing i förra veckan kidnappats, våldtagits och bränts. Som Metro tidigare berättat upptäckte personalen att det saknades en killing när de räknade in djuren den 14 december. När den hittades senare samma dag var den så illa tilltygad att den var tvungen att avlivas och en anmälan om djurplågeri upprättades.

► LÄS MER: Dränkte hunden i badkaret

Sedan den fruktansvärda händelsen har personalen börjat se över lösningar för att sätta upp högre stängsel.

– Elstängsel med larm, säger Anna Schönström.

Djurparken kommer även att få någon form av kameraövervakning. Men redan nu i väntan på de långsiktiga lösningarna har säkerheten skärpts.

– Vi har sedan förra veckan jobbat med skärpt säkerhet. Vi har haft en nödlösning med extra vakter, låst in en del djur och ökat belysningen, säger Anna Schönström.

Enligt henne försöker de hitta en bra lösning så djuren är helt säkra samtidigt som djurparkens besökare även i fortsättningen ska kunna se och träffa djuren.

► LÄS MER: Lärare tvingade elever att ha sex med djur

– Att det blir säkrare är alltid bra sen är det en väldigt extrem och tråkig händelse av en sjuk människa som ligger bakom det här, säger Anna Schönström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Djur