Kim Ekdahl du Rietz i landslagströjan. Arkivbild.
Kim Ekdahl du Rietz i landslagströjan. Arkivbild.

Kim Ekdahl Du Rietz, 27, karriär kan vara slut.Världsstjärnan vill i vart fall inte spela klart kontraktstiden ut i sitt tyska klubblag Rhein-Neckar Löwen.– Det är sant, Kim har antytt till oss att han efter säsongen vill avsluta sitt kontrakt, säger klubbens ordförande Jennifer Ketteman till Mannheimer Morgen.

Det är Aftonbladet och Expressen som i omgångar avslöjat att Ekdahl Du Rietz ska lägga karriären på hyllan.

Nu bekräftar klubben, enligt tidningsuppgifter som handbollskanalen.se tagit del av, att han i vart fall inte är sugen på att spela vidare hos dem.

Sportchefen Oliver Roggisch:

– Vi alla vet hur Kim är som människa så det kommer inte som någon överraskning. Jag har redan märkt att han är seriös i sitt beslut. Vi respekterar hans önskemål, men sista ordet är inte sagt i ämnet, säger Roggisch till Mannheimer Morgen.

Den storväxte distansskytten Kim Ekdahl du Rietz slog igenom i elitserien redan som 16-åring och gjorde succé i landslaget som 20-åring under VM 2011. Efter EM 2014 valde han överraskande att sluta i landslaget.

Ordföranden Jennifer Ketteman igen:

– Vi hoppas att han stannar till 2018. Kim spelar just nu som en ung gud och vi måste hitta en ersättare av samma kaliber, säger Jennifer Ketteman till Mannheimer Morgen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset