Albin Ekdal. Arkivbild.
Albin Ekdal. Arkivbild.

Tillbaka på planen, kanske snabbare än väntat, efter fotskadan.Men landslagsmittfältaren Albin Ekdals Hamburg tappade 1–0 till 1–3 borta mot Leverkusen.Emil Forsberg hoppade in och hade en fot med i Leipzigs skrällvinst mot Dortmund.

När Sverige spelade 1–1 mot Nederländerna i VM-kvalet i tisdags – Janne Anderssons första landskamp som förbundskapten – saknades Albin Ekdal. Hans skadade fot ansågs inte hålla för spel, trots två och en halv veckas rehabträning hemma i Tyskland före landslagssamlingen.

Men redan på lördagen var Ekdal tillbaka i spel i klubblaget Hamburg, där han hoppade in i 66:e minuten borta mot Bayer Leverkusen. Då hade Hamburg, där Nabil Bahoui inte var med på bänken, en 1–0-ledning. Men hemmalagets finländske anfallare Joel Pohjanpalo ändrade på den saken. Med ett äkta hattrick, däribland de två sista målen på tilläggstid, ordnade han 3–1 till Leverkusen.

Forsberg med "andraassist"

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg inledde, precis som i premiären, på bänken för sitt Leipzig i hemmamötet med storlaget Dortmund. När han blev inbytt i den 66:e minuten var ställningen 0–0. Men i den 89:e minuten spelade Forsberg ut på kanten till Oliver Burke vars inlägg hittade Naby Keita som hittade målet. Gemensamt för trion som ordnade nykomlingens 1–0-skrällvinst? Samtliga var inhoppare.

Milosevic vinnare

I tidigare nämnda landskamp var vänsterbacken Oscar Wendt – som under förra förbundskaptenen Erik Hamrén ofta var petad – tillbaka i landslaget och spelade hela matchen. På lördagen var han åter i klubblaget Borussia Mönchengladbach, där han spelade 90 minuter borta mot Freiburg. Men Mönchengladbach gjorde som Hamburg – och tappade 1–0 till 1–3.

I Darmstadt var det svenskmöte mellan hemmalagets mittback Alexander Milosevic och gästande Frankfurts anfallare Branimir Hrgota. Den matchen vann Milosevic och Darmstadt via 1–0.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset