Sovrummet där flickorna och mamman sov. Från vänster: Döttrarna Nasra, 17, och Najma, 16, mamma Madina, 44,  döttrarna Fardowsa, 5, och Nafisa, 14. Sonen Khalid, 7, kikar in.
Sovrummet där flickorna och mamman sov. Från vänster: Döttrarna Nasra, 17, och Najma, 16, mamma Madina, 44,  döttrarna Fardowsa, 5, och Nafisa, 14. Sonen Khalid, 7, kikar in.

I höstas spred riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) uppgifter om att Strängnäs kommun köpt en mångmiljonvilla åt en flyktingfamilj. Uppgifterna visade sig vara falska. Trots det publicerar han dem igen, i ett nytt blogginlägg där han också skriver ut deras adress.

Inlägget handlar om en tiobarnsfamilj som Metro skrev om förra året, som då bodde i en etta på 35 kvadrat. ”Mångmiljonvillan”, som Kent Ekeroth kallar den, och som familjen nu tillfälligt flyttat till, ligger i själva verket i ett område som kommer att vara en byggarbetsplats fram till 2017. Kommunen har därför erbjudit de boende att köpa ut deras hus till marknadspris. Husen ska när området är klart rivas eller säljas. 
 
– Eftersom de står tomma tyckte vi att  familjen lika gärna kunde få bo där tills dess. Vi har ju brist på stora lägenheter i Strängnäs, säger Tord Tjernström (S), kommunalråd i Strängnäs kommun.
 
Men Kent Ekeroth är inte nöjd med kommunens förklaring. I inlägget skriver han ” Det verkar som att det denna gång bara ska vara 'temporärt' boende. Kanske. Kanske inte. Vi får se vem som bor där om ett tag.”
 
Insinuerar du att kommunen ljuger? 
– Jag skrev ju om detta i höstas och familjen bor ju fortfarande kvar, skriver han i ett mejl till Metro.
 
Tjernström tycker att Ekeroths uttalanden är upprörande.
 
– Det är rent förjävligt att de håller på sådär som de gör. Kent Ekeroth borde kanske kontakta sina partikamrater här i kommunen och ta reda på fakta innan han uttalar sig.
 
I samma blogginlägg påpekar Ekeroth att kommunen, samtidigt som den "köper miljonvilla åt flyktingar", lägger ner ett äldreboende för att spara pengar.
 
Inte heller detta är sant, enligt kommunalrådet Tord Tjernström. 
 
– Det här äldreboendet är ett gammalt sjukhem som äldre inte ska bo i. De som bor där delar toalett med grannen och de är tio personer på en dusch. Det har vi lagt ner för att ingen ska behöva bo på ett sådant ställe, säger han.

LÄS MER
Ekeroth utkastastad från innekrog
Ekeroth upptaxeras för Avpixlat-donationer
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset