Bulldoggen Fia och den två veckor gamla ekorren, som nu går under namnet Ekko.
Bulldoggen Fia och den två veckor gamla ekorren, som nu går under namnet Ekko.

Ekorren Ekko togs omhand efter fall från verkstadsbygge. Nu är han och bulldoggen Fia oskiljaktiga.

Den lilla ekorren hittades nyligen efter att den trillat ner från ett bygge i norska Elverum där en vän till Hans Petter Carlsson arbetade. Då vännen var tvungen att resa iväg skrev han ett facebookinlägg där han frågade om någon kunde tänka sig ta hand om ungen – något Hans Petter Carlsson nappade på.

Ekorren döptes till Ekko och presenterades för sambons bulldogg Fia, som direkt fattade tycke.

För Expressen har Hans Petter Carlsson berättat att de blivit nära oskiljaktiga. Och eftersom Ekko bara är två veckor och fortfarande blind består vardagen mest av lata dagar i hundkorgen, där han ligger intill Fia för att få kroppsvärme.

– Jadå, de har blivit goda vänner. Efter att han fått mjölk så slickar hon på honom och tvättar honom, och efteråt ligger de i soffan och gosar, säger Hans Petter Carlsson till Metro.

LÄS MER: Den här ekorren har världens fluffigaste svans

Efter att ha fått en del råd från en vän till honom, som under vinterhalvåret bor i Thailand där har de tama ekorrar, och läst på internet hur man ska göra har han nu köpt mjölkersättning som man ger till hundvalpar. Det ger han till Ekko var tredje timme.

Inte nog med att den krabaten på kort tid blivit en kär och omhuldad familjemedlem. Nu ska Ekko få hänga på till jobbet, en mäklarfirma inne i Elverum. Enligt Hans Petter Carlsson kommer harn att bli något av en maskot.

– Det är första gången på jobbet i dag så vi ska dra dit nu. Jag har honom med mig i en liten ask, och Fia är med.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur