Patrick Ekwall. Arkivbild.
Patrick Ekwall. Arkivbild.

Sportprofilen Patrick Ekwall, 51, får inget förlängt kontrakt med TV4 och slutar på kanalen, skriver Expressen och Aftonbladet.

Patrick Ekwall har funnits på TV4 i 23 år. De senaste åren har han haft frilanskontrakt. Utanför TV4 har han bland annat varit krönikör för Expressen. Nu kommer hans frilanskontrakt, som går ut vid årsskiftet, inte att förlängas.

– Jag kom in härom dagen och trodde att vi skulle prata om en förlängning och om hur en sådan eventuellt skulle se ut. Det var de beskeden jag fått tidigare. Men i stället så fick jag beskedet att de inte vill fortsätta, säger han till Expressen.

– Det känns som ett absurt slut. Jag började 1993 och jag kan känna att jag har varit jävligt lojal mot kanalen, säger han till Aftonbladet.

TV4-gruppen har organiserats om och sportredaktionerna på TV4 och betal-tv-nätverket C More har slagits samman. Erik Westberg, tidigare på Viasat och ATG-ägda Kanal 75, är ny övergripande sportchef och har fått i uppdrag att förnya sportinnehållet. Detta görs samtidigt som TV4-gruppen också relanserar sina digitala tjänster och storsatsar på TV4 Play och CMore.se, skriver Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset