Puerto Vallarta i Mexiko, där sex personer kidnappades från en restaurang.
Puerto Vallarta i Mexiko, där sex personer kidnappades från en restaurang.

Myndigheterna i Mexiko undersöker om en av knarkkungen Joaquin "El Chapo" Guzmans söner var med i den grupp som kidnappades från en restaurang i måndags.

Sju beväpnade män förde bort restauranggäster i ett välbärgat område i staden Puerto Vallarta. Först talades det om att mellan 10 och 12 personer hade kidnappats, men efter att ha analyserat bilder från övervakningskameror och hört vittnen säger myndigheterna nu att sex män kidnappades.

En av dem kan alltså vara Ivan "El Chapito" Guzman, vars far är den fängslade ledaren för den mäktiga Sinaloa-kartellen. Ivan är också verksam i kartellen och är känd för sin vräkiga livsstil med lyxbilar och privatplan.

Sinloa-kartellen utmanas i Puerto Vallarta av knarkkartellen Cártel de Jalisco Nueva Generación.

Pappan sitter för närvarande inlåst i ett högsäkerhetsfängelse utanför Ciudad Juarez i norra Mexiko efter att förra året lyckats genomföra en spektakulär rymning. Han väntas bli utlämnad till USA i slutet av året.

David Diaz/AP/TT
Beväpnade män förde bort sex personer från restaurangen La Leche i Puerto Vallarta i Mexiko. En av de bortförda tros vara en av knarkkungen Joaquin "El Chapo" Guzmans söner.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset