En elefant kastade en sten på en djurpark i Marocko som träffade en sjuårig flicka i huvudet. (OBS! Elefanten på bilden har inget samband med artikeln)
En elefant kastade en sten på en djurpark i Marocko som träffade en sjuårig flicka i huvudet. (OBS! Elefanten på bilden har inget samband med artikeln)

En sjuårig flicka togs till sjukhus efter att en elefant på Rabat Zoo i Marocko kastat en sten inifrån sin inhängnad. Stenen träffade flickan i huvudet och hennes liv gick inte att rädda.

Händelsen inträffade i tisdags på Rabat Zoo i Marocko, uppger djurparken i ett pressmeddelande, enligt BBC. Flickan stod vid elefanternas inhägnad när hon träffades i huvudet av en sten som en av djurparkens tre elefanter kastade. 

LÄS MER: Veterinär ihjältrampad av elefant 

Djurparken skriver vidare inträffade genom att stenen for som en projektil över diket och staketet, som skiljer besökarna och djuret åt, som håller internationell standard. 

Flickan fördes till sjukhus, där hon senare avled av sina skador. 

Händelsen är sällsynt oförutsägbar och ovanlig, skriver djurparken i sitt pressmeddelande och uttrycker sedan sin sorg och skickar kondoleanser till flickans familj.

– Det kan hända när elefanter är frustrerade eller uttråkade. Jag tror att det är osannolikt att elefeanten siktade på flickan - men den visade frustration. Du kan inte förutspå vad djur i fångenskap kommer att göra, säger elefantexperten Phyllis Lee till BBC. 

I pressmeddelandet skriver djurparken att händelsen påminner om två andra incidenter som inträffat i år, båda i USA, dels där en tvåårig pojke dödades av en alligator på Disneyworld i Florida samt på Cincinnatti Zoo där en gorilla sköts i hjäl efter att en treåring ramlat ner i inhägnaden.

LÄS MER: Tvååring död efter alligatorattack 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur