Skolskjutningen ägde rum på fredagen i ett samhälle strax utanför Houston i Texas.
Skolskjutningen ägde rum på fredagen i ett samhälle strax utanför Houston i Texas.

Den 17-åriga eleven som misstänks för gårdagens skolskjutning i Texas ska ha skrikit "surprise" innan han började skjuta mot sina klasskamrater. "Han kom in och skrek ”surprise”, och sedan sköt han min kompis i bröstet," säger 15-årige Evan San Miguel till nyhetsbyrån AFP.

Skolskjutningen ägde rum på fredagen i ett samhälle strax utanför Houston i Texas. Den 17-åriga eleven som misstänks för dådet dödade tio personer på skolan och skadade lika många. Gärningsmannen greps av polisen på plats och han ska ha sagt att han skonade eleverna han tyckte om, skriver nyhetsbyrån AP.

Enligt polisen hade 17-åringen tänkt ta sitt liv efter skjutningen men han valde i stället att ge upp.

LÄS MER: Överlevare från skolskjutningen kräver hårdare vapenlagar

Dådet är den 22 skolskjutningen i USA i år, enligt CNN.

Eleven Paige Curry gömde sig i skolan under skjutningen och intervjuades av tv-kanalen strax efter händelsen. När reportern från CNN frågar om hon tyckte att skjutningen kändes overklig svarar hon nej.

– Det har hänt överallt, och jag har alltid känt att det även kommer hända här så småningom, säger hon i intervjun.

17-åringen var beväpnad med ett hagelgevär och en halvautomatisk pistol. Han är inte känd av myndigheterna sedan tidigare och motivet är fortfarande okänt.

– När det gäller ett kriminellt förflutet så hade han inget. Det fanns inte samma varningssignaler som vi sett vid många andra skjutningar, säger guvernör Greg Abbott, enligt AFP.

LÄS MER: Hundratusentals marscherar i USA mot vapenvåldet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset