Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Under torsdagen sköts en lärare på en skola i Västmanland av en elev. Eleven var beväpnad med softairgun och sköt läraren i huvudet. Det skriver VLT.

Under torsdagen sköts en lärare i huvudet av en softairgun på en skola i Västmanland. Det skriver VLT. Personen som sköt var en av lärarens elever, och projektilen träffade bara några centimeter från lärarens ögon. Enligt VLT står det i polisanmälan att eleven ska ha sagt att han ville ha en ny lärare, samt att eleven nästa gång skulle använda sig av riktiga kulor.

► LÄS MER: Pojke med leksakspistol sköts till döds av polis
 

Vapnet som användes ska eleven ha lånat av en kompis, och både kompisen och eleven som sköt är numisstänkta av polisen. Eleven som sköt är misstänkt för misshandel och olaga hot, och eleven som ursprungligen hade vapnet är misstänkt för olaga vapeninnehav.

Ungdomspolisen i Västerås har nu hand om ärendet och kommer sedermera att överlämna saken till sociala myndigheter eftersom de två eleverna inte är straffmyndiga.

Läraren slapp fysiska skador och är sedan fredagen tillbaka på jobbet som vanligt.

– Eleven som sköt mot läraren har blivit avstängd. De övriga eleverna på skolan har blivit informerade om det som har hänt. Just nu så arbetar vi med hur vi ska lösa undervisningen för den elev som blivit avstängd, säger Conny Ström, skolchef på Surahammars kommun till VLT.

Metro har sökt skolans rektor.

► LÄS MER: Här skjuter polisen 12-årige Tamir

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott