Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Tidigare i år fick en familj i Malmö plötsligt ett sms från sin sexåriga sons assistent. Där erkände assistenten att han skulle ha visat porr för pojken på lektionstid. Fallet polisanmäldes, men lades ner i brist på bevis, rapporterar Kvällsposten.

När en sexårig pojke diagnostiserad med autism började grundskolan i Malmö under 2016 fick han en elevassistent, en man i 20-årsåldern som tidigare arbetat på skolan. Enligt Kvällsposten, som rapporterat om händelsen, fungerade allt bra tills pojken plötsligt hördes säga ”äta penis”, vid upprepade tillfällen. Han ska också ha gjort opassande rörelser mot sin syster.

LÄS MER: Gymmet visade porr när Elin, 22, skulle träna

När terminen tog slut under 2017 sa elevassistenten upp sig, och kort därpå fick pappan i familjen ett sms från assistenten. Ett sms där assistenten medger att han ska ha visat porr för sexåringen – under skoltid.

– Han skriver att han regelbundet har visat porrfilm för min son i det lugna rummet. När jag läst det kunde jag inte andas, säger pappan till Kvällsposten.

Elevassistenten polisanmäldes och skolan nåddes av vad som hänt. Han kallades även in på möte med skolan där han ska ha erkänt händelserna. Pojken flyttades till en ny skola.

Under förra veckan lades polisens utredning ned, vilket innebär att assistenten är fri att fortsätta arbeta med barn .

– Att en person har medgett vissa saker initialt gör inte att man kan gå vidare. Man behöver ett vittne eller att en målsägande berättar trovärdigt om vad som har hänt. Man måste ha något bevis för att kunna påstå en viss sak, säger Lena Körner, åklagaren som hade hand om fallet, till Kvällsposten.

Enligt Kvällsposten begär Malmö stad alltid utdrag ur belastningsregistret och personer som dömts för sexuella övergrepp får inte anställas på skolor. Man har dock inget system för att utesluta personer som anses olämpliga, men som inte dömts för brott.

LÄS MER: Reklamskylten visade porr – mitt på öppen gata

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset