Elevföretagen Guang UF och Baby Book UF i årskurs tre på skolan, fick möjligheten att presentera sina företag och pitcha sin idé för de tunisiska representanterna.
Elevföretagen Guang UF och Baby Book UF i årskurs tre på skolan, fick möjligheten att presentera sina företag och pitcha sin idé för de tunisiska representanterna.

Under måndagen fick en grupp gymnasieelever från Jensen Södra i Stockholm, besök av Nobels fredspristagare. "Jag är stolt över att se hur ni arbetar med entreprenörskap i skolan", sade pristagaren.

I dag meddelade den norska Nobelkomittén att National Dialogue Quartet får Nobels fredspris 2015. De fyra tunisiska organisationerna som ingår i kvartetten, får priset för sina demokratiska insatser under Jasminrevolutionen 2011.

Gymnasieskolan Jensen Södra i Stockholm fick under måndagseftermiddagen besök av en av de fyra organisationerna – Tunisian Union of Industry, Trade and Handicrafts.

►LÄS MER: Så funkar Nobelpristagarnas upptäckter i vardagen

Skolan, som blivit utsedd till bästa skolan i ung företagsamhet, blev kontaktade av Utrikesdepartementet som undrade om de var intresserade av en träff.
– Vi har vunnit flera priser i företagande och pristagarna ville lära sig hur vi jobbar på skolan eftersom Tunisien har problem med hög arbetslöshet bland unga, säger Caroline Kenmo, lärare och ansvarig för Ung företagsamhet-grupperna på skolan. 

Elevföretagen Guang UF och Baby Book UF i årskurs tre, fick möjligheten att presentera sina företag och pitcha sin idé för de tunisiska representanterna.
– Det var väldigt givande och extremt kul att träffa pristagarna. Det betyder mycket för skolan och visar att vi gör något rätt. Vi pratade mycket om att universitet och högskolor borde ha kontakt med arbetslivet för att göra vägen från skola till jobb enklare, säger Shuaib Mahammed, elev på skolan. 

►LÄS MER: Minns du Malalas världskända tal? 

De tunisiska pristagarna var imponerade av elevernas företagsamhet. 

– Jag är stolt över att se hur ni arbetar med entreprenörskap i skolan. Jag
 vill lära mig utav er – för unga behöver det här även i Tunisien, sa årets fredspristagare Mrs. Wided Bouchamaoui till eleverna under besöket. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik