Kjolarna får bäras som de är endast under uppträdanden, inte i skolan.
Kjolarna får bäras som de är endast under uppträdanden, inte i skolan.

Tjejerna på en gymnasieskola i Idaho, USA, tvingas nu bära antingen leggings eller överdragsbyxor när de har på sina "cheerleader"-kjolar i skolan. Det efter att lärare har larmat om att deras rumpor ibland syns när de går i trappor eller sitter ner.

”Cheerleaders”, eller hejarklacksledare, på en gymnasieskola i Idaho, USA, måste täcka hela sina ben när de bär den traditionella uniformskjolen. Anledningen är att plagget inte är lämpat för att gå i trappor eller sitta ner, då skinkorna kan exponeras, meddelar skolans ledning.

Beslutet sägs vara en åtgärd för att öka tjejernas anständighet efter att lärare har rapporterat att tjejernas rumpor ibland syntes när de bar kjolarna i skolan på matchdagar, speciellt när de gick i trappor eller satt ned.


LÄS MER: Kvinna snattar hel tv – under kjolen

Skoldistriktet har länge haft en klädkod som förbjuder kjolar kortare än halvvägs upp på låret, men det har tidigare inte gällt för hejarklacksledare eftersom ingen har haft några invändningar tidigare. Men policyn ändrades i år efter rapporter om exponering, skriver Reuters.

– Vi kan inte ha kroppsdelar som syns, sa Dena Naccarato från skolledningen.

Många av de berörda tjejerna är upprörda över beslutet, men föräldrarna är mer på skolledningens sida och menar att en läromiljö kräver en viss nivå av anständighet. Den nya klädkoden gäller dock inte under själva uppträdandena utan endast när kjolarna bärs i skolan.

LÄS MER: Cheerleader hånades för sin Downs syndrom – då klev spelarna av planen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset