Elever vid en grundskola i Enhagen i Täby upplever att deras lärare är så snygga att de har svårt att koncentrera sig på lektionerna. ”Man tar inte in information som sägs på allvar”, skriver eleverna i en insändare i Mitt i.

Tibble Gymnasium/Faksimil Mitt i Täby

”Nu vet jag ju inte hur mycket allvar det låg i det här, men bara det att de sätter sig ner och gör sånt här är jätteroligt”, säger Niklas Pålsson, vd för Täby friskola Enhagen.

Två elever vid Täby friskola Enhagen strax norr om Stockholm har skrivit en insändare till lokaltidningen Mitt i Täby. De menar att deras lärare i skolan ser så bra ut att elevernas ”lärdom riskeras”.

”Vi har upplevt svårigheter att koncentrera oss på grund av snygga vikarier och lärare. När de väl talar tänker man mest på deras utseende. Man tar inte in information som sägs på allvar”, skriver eleverna i insändaren.

De skriver också att det är fler elever som känner likadant. Vad man ska göra åt ”problemet” vet de dock inte, men menar att lärarna självklart inte ska diskrimineras på något sätt när de anställs.

”Detta kan inte åtgärdas, men vi ville bara uttrycka våra känslor”, skriver eleverna.

Men Niklas Pålsson, vd för Täby friskola Enhagen, är inte orolig.

– Nej, det är jag inte. De nämner ju att man kan bli lite distraherad om man känner att läraren är snygg, som de skriver, men det viktigaste för oss är kunskapsutvecklingen och barnen på den här skolan ligger bland de tjugo högsta i Sverige, sett till avgångsbetyg. Så det är en skola där eleverna presterar enormt bra, säger Niklas Pålsson.

Samtidigt tycker han att det var bra att eleverna skickade in insändaren till Mitt i.

– Jag tycker det var lite gulligt. Jag tycker att det är bra att eleverna lär sig skriva insändare, att de prövar det om de känner att de har tankar eller funderingar kring någonting. Nu vet jag ju inte hur mycket allvar det låg i det här, men bara det att de sätter sig ner och gör sånt här är jätteroligt, säger Niklas Pålsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset