Elin vinner ett race i stillettklackar med 100 000 kronor att handla för på PUB i potten.
Elin vinner ett race i stillettklackar med 100 000 kronor att handla för på PUB i potten.
Privat

Prispengarna spenderade.

Privat

Fallskärmshopp i Dubai.

Privat

Robinson 2010.

På bara två år har 26-åriga Elin Bjerres företag Phone Family vuxit från en till arton butiker i Sverige. Men det är inte allt. Hon har också varit elitfotbollsspelare, vunnit ett stilettklackrace med 100 000 kr i potten och deltagit i Expedition Robinson. 
 
Från början var det fotbollsspelare som skånskan Elin Bjerre skulle bli. Fram tills hon var 22 år spelade hon på elitnivå i Allsvenskan för Kristianstad.
– Jag satsade verkligen på fotbollen. När jag var 16 år flyttade jag från Kristianstad till Malmö för att utvecklas som spelare och gå på fotbollsgymnasiet, säger hon.
 
Samtidigt som fotbollskarriären rullade på öppnades andra vägar för Elin och tidigt kom hon in i säljaryrket.
– Jag flyttade tillbaka till Kristianstad igen efter gymnasiet och jobbade ett år som säljare på Intersport, men att stå i kassan var inte min grej, jag sa upp mig och började söka nytt.

Elin sökte en rad olika jobb, både hemma och i Stockholm, och fick faktiskt napp hos de flesta. Till slut valde hon att börja som butikssäljare på Telenor. 
– Jag blev snabbt nominerad till Retail Awards som ”Årets säljare” och hamnade på topp tre-listan. Då var jag 21 år gammal. Samtidigt gick vi upp i Allsvenskan med Kristianstad och det var otroligt kul. Min butikschef som blev regionschef i norr ville att jag skulle flytta till Stockholm, men jag var osäker eftersom fotbollen kändes väldigt spännande just då. 

Som tjej är det svårt att klara att leva på bara fotboll, allsvensk spelare till trots, och Elin valde därför att flytta till Stockholm och lägga skorna på hyllan. 
– Jag var då 22 år och fick jobb som butikschef över tre Telenor-butiker på Hamngatan, Drottninggatan och Kungsgatan. Det var en riktigt stor utmaning, framförallt att vara ung tjej och chef. Jag gjorde en hel del misstag. Det var skitsnack och jag kunde ibland till och med må dåligt av att gå till jobbet. Jag ändrade mitt sätt att leda, bad om feedback och tog hjälp av min chef, och efter ett halvår blev en av butikerna den bästa i Sverige och då fick jag svart på vitt att mitt jobb gav resultat och allt blev bättre.

Efter två år som butikschef kände Elin att hon inte längre utvecklades. Hon tjänade bra, men det räckte inte. Någonting behövde hända. 
– Vi fyra som jobbat ihop tidigare var bra på det vi gjorde och kunde branschen men något fattades på marknaden, så vi bestämde oss för att satsa och starta eget, berättar hon.

Phone Family var därmed ett faktum och första butiken öppnade i augusti 2010. Idag, två år senare, har de 18 butiker och 90 anställda. Det har gått i ett rasande tempo. Trots det har Elin Bjerre också hunnit med att delta en säsong i dokusåpan Robinson. 
– Det var 2010 då allt hände. Jag har alltid velat vara med i Robinson. Jag kände att inget hände i mitt liv, att jag inte utvecklades så snabbt som jag ville, så jag sökte och kom med. Samtidigt startade vi företaget hemma. Jag åkte till ön i maj 2010 och samtidigt skrev vi en affärsplan för Phone Family. Det var en bra vår.
– Robinson var det bästa som jag har gjort, det var helt fantastiskt. Att bo på en öde ö med helt okända människor är en erfarenhet som jag alltid kommer att bära med mig. Jag var beredd på att vara extremt hungrig och att kroppen skulle få ta enormt mycket stryk. Här hemma är det så mycket fokus på vad man ska äta, när man ska äta, maila, svara i telefon, satsa på karriären, träna och så vidare. Jag fick verkligen en paus, jag kollade inte ens mig i spegeln på 40 dagar. 

Vad som sker härnäst i Elins liv är det ingen som vet, men det finns planer på att bland annat ställa upp i tv-programmet Gladiatorerna. En sak är i alla fall säker, Elin Bjerre lär inte ha svårt att finna nya utmaningar... 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset