Elisa Menzel har en tatuering som visar andra att hon inte hör.
Elisa Menzel har en tatuering som visar andra att hon inte hör.

24-åriga Elisa Menzel från Berlin har varit döv på ena örat sedan hon var liten – för att visa andra att hon inte kan höra dem har hon tatuerat in symbolen för att ljudet på en dator är avstängt.

En liten högtalare med ett kryss bredvid sitter nu bakom Elisas öra, det örat som hon inte hör på.

– När människor tilltalade mig och jag inte förstod vad de sa så frågade de sarkastiskt om jag var döv. När jag sa att jag var det så möttes jag av generade ansikten, berättar hon för Metro.

►LÄS MER: Pappa tatuerar hörapparat – vill stödja sin döva dotter Charlotte, 6

Elisa Menzel tröttnade på situationen och ville komma på ett snällt sätt att "varna" andra.

– Så jag skaffade den här tatueringen. Den fungerade perfekt.

– Min tatuerare skrockade när jag berättade bakgrundshistorien. Mina vänner och skolkamrater tycker att det är fantastiskt kul och det gör även mina föreläsare. Främlingar frågar mig om tatueringen betyder vad de tror att den betyder och till och med mina föräldrar, som inte är så förtjusta i tatueringar, blev tvungna att erkänna att den är rolig.

►LÄS MER: Unisa är döv och ska utvisas – förlorar sitt enda språk

Elisa lade upp en bild på sin tatuering på bildtjänsten Imgur i torsdags och har fått stor uppmärksamhet, bland annat i internationella medier.

– Jag har fått höra så många intressanta berättelser från andra som är döva, och det har varit fantastiskt. Jag förväntade mig inte alls all den här positiva responsen!

View post on imgur.com
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset