Elisabet, 46, förstorade brösten förra sommaren – och fick ett mardrömsresultat. Förutom deformerade bröst blev hon sjuk och tvingades genomgå flera smärtsamma operationer efteråt. I dag har hon fortfarande svårt att röra sin högerarm. ”Jag hoppas att läkaren blir avstängd, det han gör är brottsligt”, säger hon.

Privat/faksimil

" Jag har inte kunnat träna på ett år och går till en psykolog för att bearbeta vad som hänt", säger Elisabet.

Metro har tidigare skrivit om Emma, 27, som ville ha ett bröstlyft men fick en bröstförstoring – utan narkos. Efter operationen har Emma blivit sjukskriven och lider av konstanta smärtor.

– Jag var obedövad på vissa ställen, det här är den värsta tortyrmardrömmen jag varit med om, sa hon till Metro.

Läkaren och vd:n för kliniken i centrala Stockholm, som opererade Emma, har även gjort Elisabets bröstförstoring. Vid konsultationen i juni förra året ska det då ha varit den dåvarande verksamhetschefen – och inte läkaren – som hållit i kontakten.

– Han undersökte mina bröst och sa att jag skulle få tillbaka pengarna om jag inte var nöjd, han lät väldigt övertygande, berättar hon.

Verksamhetschefen ska också ha varit den som bestämde att Elisabet skulle ha stora implantat.

– Jag hade aldrig gjort någon bröstoperation tidigare så jag hade ingen aning om hur de skulle se ut, säger hon.

Förstoringen skulle kosta 40 000 och ingreppet skulle utföras under narkos. Men en dag innan operationen berättar Elisabet att hon fick ett annat besked: ingreppet skulle göras med lokalbedövning. När det var dags för operation ska personalen ha kommit 45 minuter försent – de hade försovit sig.

– Jag sa till dem att jag rädd men de sa att det knappt skulle kännas, säger hon.

Två sjuksköterskor gav henne lugnande, men det hjälpte inte.

– Jag fick ta av mig mina trosor och låg helt naken på operationsbordet. Jag kände mig så utelämnad och oron bara växte.

I operationsrummet, som var litet och trångt, var det enligt Elisabet stökigt och kartonger stod staplade på varandra. När läkaren började operera hade bedövningen inte börjat verka, berättar hon.

– Det gjorde fruktansvärt ont när han började skära i mitt bröst, jag skrek och ville bara därifrån.

►LÄS MER: Skräckkliniken förstörde Emelies kropp: "Kände hur de skar"

Mitt under operationen ska kirurgteamet ha diskuterat vad de skulle äta till lunch. Läkaren ska även en paus för att svara på ett mobilsamtal.

– Jag fick be om ett skydd framför mitt ansikte så att jag skulle slippa se hur de skar i mina bröst, då la de en grön tygbit framför hakan, säger Elisabet.

Direkt efter operationen började hon kräkas häftigt och en halvtimme senare sa personalen att hon var redo att åka hem. Eftersom hon hade svårt att röra sig fick hennes son hämta upp henne henne i taxi.

Återbesök behövdes inte menade läkaren, enligt Elisabet. Det skulle räcka med smärtstillande. I tre dygn efter operationen kräktes hon och smärtan var olidlig. Efter två veckor bokade Elisabet ett återbesök där verksamhetschefen på kliniken kunde konstatera att operationen misslyckats.

– Brösten var fortfarande hängiga och lyftet som de även utlovat uteblev. Han erbjöd mig en ny operation men jag vägrade utsätta mig för samma sak igen.

►LÄS MER: Line, 46, var på skräckkliniken: "Låg på en slaktarbänk"

Elisabet fick en inflammation eftersom implantatet placerats för högt och i dag har hon fortfarande svårt att lyfta höger arm. Hon har fått diagnosen frozen shoulder och har opererat axeln. Smärtstillande har blivit en del av hennes vardag.

– Jag har inte kunnat träna på ett år och går till en psykolog för att bearbeta vad som hänt.

Hon anmält läkaren till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och anlitat en advokat. I ett försök att få tillbaka sina pengar har hon bett om att få ut en journal – vilket hon inte fått.

– Kliniken lämnar inte ut journalen som krävs för att försäkringsbolaget ska kunna ersätta mig, säger hon.

När Metro når läkaren påstår han att patienten ljuger och att journaler visst finns.

– Jag har erbjudit henne en ny operation men hon vill bara ha pengar, säger han.

Hon har fortfarande jätteont i sin högra arm och har svårt att lyfta den ett år senare. Ska det vara så?

– Vem kan säga om någon har ont eller inte?

►LÄS MER:   Emma, 27, bokade bröstlyft – fick förstoring

Privat

Elisabet har fortfarande ont.

Metro den 11 maj. 

Kliniken låg ute på rabattsajt – nu tas annonsen bort

Kliniken har sedan en tid tillbaka haft ett samarbete med en rabattsajt på nätet. Där marknadsförs deras bröstförstoringar med lokalbedövning – och inte narkos som är det brukliga. Hittills har 91 personer köpt bröstförstoringen.

Efter att Metro uppmärksammat händelserna har rabattsajten plockat bort erbjudandet från sajten.

– Vi har bestämt oss för att granska företaget ytterligare och är i processen med att utfärda återköp, säger en talesperson på rabattsajten. 

Hur kontrollerar ni de kliniker ni samarbetar med?

– Vi är mycket försiktiga med kliniker och för att ett företag ska få synas på rabattsajten krävs att de passerat ett stort antal noggranna kvalitetskontroller där vi även inhämtar information från IVO (Inspektionen för vård och omsorg). 

Kliniken har tre pågående anmälningar hos IVO?

– Vi gjorde en koll i mars i år och då fick vi ett bekräftelsemejl på att det inte fanns några tillsynsärenden, men nu har vi dubbelkollat med IVO som erkänt att de gjort en miss, säger en presskontakt på rabattsajten.

Annonsen som låg ute på rabattsajten. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset