Kalmars Rasmus Elm funderar på framtiden. Arkivbild.
Kalmars Rasmus Elm funderar på framtiden. Arkivbild.

Efter år av strul har Rasmus Elm den här säsongen fått ordning på kroppen igen.Nu längtar mittfältaren bort från Kalmar och ut i den stora fotbollsvärlden igen.– För självförtroendet har det här varit bra, säger han.

Olyckorna har avlöst varandra för Rasmus Elm de senaste åren. Mest har det handlat om en krånglande mage, som till slut fick honom att bryta kontraktet med CSKA Moskva och flyttade hem till Kalmar för att få ordning på kroppen.

Det föll väl ut.

– Det har varit skönt att visa för mig själv att det går att spela på en hyfsad nivå igen, att kroppen fungerar bra igen. Sedan känner jag fortfarande att jag behöver vilan emellan, det tar lite längre tid att återhämta sig än vad det gjorde förut, säger 28-åringen, som totalt fick ihop 15 starter, tre inhopp och ett mål i allsvenskan för Kalmar och stundom varit ligan bästa spelare.

"Mer än fotboll"

Kontrakten med Kalmar gäller året ut. Ambitionen är att få klart med en ny klubb innan dess.

– Ambitionen är att komma iväg en sväng till medan det går, jag har inte så många år kvar Jag hoppas det, men dyker det inte upp rätt så blir jag kanske kvar. Jag kommer vara ganska kräsen den här gången.

– Jag har sagt att det ska vara något mer än bara fotboll. Det ska ge något för familjen och socialt, att man kan må bra. Det är viktigt nu när jag varit så långt nere så vill jag kunna känna mig lugn i det och må bra. Vi får se när alla bitar faller på plats.

Landslagsaktuell

Efter några års frånvaro från landslaget hörs Rasmus Elms namn åter ständigt i spekulationerna kring trupperna. Han håller en ständig dialog med förbundskaptenen Janne Andersson och resten av landslagsledningen, men känner sig ännu inte tillräckligt bra för att vara med.

– Det är smickrande, alla fina ord man fått. Men jag känner själv att kroppen just nu behöver tiden för att återhämta sig. Jag vill inte pressa den mer än jag behöver, för jag vill hellre kunna spela än att inte kunna spela.

Kalmar slutar sexa i allsvenskan efter en stark höst. Elm vill inte vänta för länge med att lämna besked till klubben om sin framtid.

– Det får inte dröja för länge. Jag har kontrakt hela året ut, men det får inte dröja in på nya säsongen för de vill ju lägga sitt pussel och jag vill veta också innan det, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset