Jonathan Ring satte två mål i Kalmars 3–0-seger över Falkenberg.
Jonathan Ring satte två mål i Kalmars 3–0-seger över Falkenberg.

Tvåmålsskytt och en av matchens stora förgrundsfigurer. Jonathan Ring visade att formen är på uppåtgående mot Falkenberg. – Det får man vara nöjd med, det var viktigt att få ett tidigt mål, sade Ring efter Kalmars 3–0-seger.

Falkenberg vägde allt för lätt mot Kalmar och när de fick ett mål emot sig redan efter fem minuter var det tung uppförsbacke. 

– Det var rena dödsstöten med ett så tidigt mål, suckade Falkenbergstränaren Hans Eklund.

I stället var det Kalmar som fick briljera. Främst genom målskytten Jonathan Ring, och Rasmus Elm som var dominant på mitten. 

Förbundskapten Janne Andersson var på plats på Guldfågeln Arena och det var ingen tvekan om vem han var där för att specialstudera. Efter matchen var inte Rasmus Elm tillgänglig för kommentarer. "Det är inte så att han inte vill prata med media, men han sitter upptagen i ett möte med en speciell person", hette det från Kalmarlägret. Det krävs ingen kärnfysiker för att räkna ut vem Elm satt i möte med.

Vackert mål

Någon som däremot gärna pratade efter matchen var Jonathan Ring. Hans andra mål, som kom precis innan halvtid var riktigt vackert att beskåda. 

– Jag får en perfekt passning av Rasmus och kan bryta in i planen, avslutet är det väl heller inget fel på, sade Ring om det mycket välplacerade skottet.

Ring hade bud på fler mål i matchen, men det stannade vid två. 

– Det får jag ändå vara nöjd med. Det känns som att formen är mycket god och flåset blir bättre och bättre, sade Ring vars Kalmar nu har tre raka matcher utan förlust, bästa facit för säsongen.

– Ja, vi känner det på träningar och nu i matcherna också att formen är på väg uppåt. Passningarna sitter där och det är klart att självförtroendet blir bättre nu när vi får vinna lite matcher också och inte spela en massa oavgjort.

Hallbergs första

Tredje Kalmarmålet gjorde Herman Hallberg, som bytte av Rasmus Elm tidigt i andra halvlek. Det var 19-åringen första i allsvenskan. 

Falkenberg är fast förankrat i botten av tabellen och någon ljusning blev det inte mot Kalmar heller. 

– Vi är i ärlighetens namn inte riktigt nära i dag. Vi möter ett lag som är mer teknisk skickligt än oss, sade Hans Eklund som nästan har gett upp tron på ett allsvenskt liv nästa säsong.

– Det finns ju en teoretisk chans, men då måste vi ju börja plocka poäng också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset