En kvinna som kidnappats av ELN släpptes norr om Bogata i Colombia 2012. Arkivbild.
En kvinna som kidnappats av ELN släpptes norr om Bogata i Colombia 2012. Arkivbild.

Den Colombianska gerillarörelsen ELN släppte på torsdagen en person de hållit fången, uppger Internationella Rödakorskommitténs (ICRC).Gisslan ska vara vid "god hälsa".

"En civil som var i händerna på den Nationella befrielsearmén (ELN) överlämnades i dag till ICRC", uppger organisationen i ett uttalande, utan att ge många fler detaljer.

Gisslan ska ha släppts i Arauca, ett landsbygdsområde som gränsar till Venezuela.

Den colombianska regeringen och den marxistiska gerillarörelsen Farc undertecknade tidigare i veckan ett historiskt fredsavtal – för att få slut på mer än ett halvt sekel av strider i Colombia.

Men regeringen och ELN, som är inspirerade av revolutionen på Kuba, har ännu inte påbörjat fredssamtal, även om president Juan Manuel Santos på tisdagen sade att samtal kan komma att inledas så tidigt som nästa vecka.

Formella förhandlingar kommer inte att inledas förrän ELN har slutat med sina kidnappningar, uppgav presidenten.

ELN – som har cirka 1 500 soldater – har lovat vapenvila under upptakten till en folkomröstning på söndagen, då colombianerna ska rösta om dem acceptera fredsavtalet mellan regeringen och Farc.

Om fredsavtalet godkänns har Farc förbundit sig till att lägga ner vapnen och i stället ombildas till ett politiskt parti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset