Colombiansk militär uppger att en ELN-rebell har dödats och fyra andra har tillfångatagits i ett tillslag. Arkivbild.
Colombiansk militär uppger att en ELN-rebell har dödats och fyra andra har tillfångatagits i ett tillslag. Arkivbild.

Colombiansk militär uppger att en ELN-rebell har dödats och fyra andra har tillfångatagits i ett tillslag, bara tio dagar innan fredssamtalen mellan gerillan och regeringen ska sätta igång.

Insatsen riktade in sig på den allmänna ordningen och den finansiella delen av ELN i nordvästra delen av departementet Casanare, enligt militären.

Bland de tillfångatagna finns tre befälhavare, varav en är skadad.

En annan insats i departementet Choco resulterade i en "demobilisering" av 24 gerillasoldater, uppger försvarsdepartementet på Twitter. Inledningsvis kom ingen kommentar till händelserna från ELN.

Händelsen befaras påverka samtalen mellan rebellerna och president Juan Manuel Santos regering, som inleds i Ecuadors huvudstad den 27 oktober.

Santos tilldelas Nobelpriset i år för sitt arbete för att få ett slut på den halvsekellånga konflikten i landet. Efter bakslaget då fredsavtalet röstades ned av folket kämpar han för att föra fredsprocessen vidare.

Mellan den större rebellgruppen Farc och regeringen har det varit vapenvila sedan i slutet av augusti, den förlängdes förra veckan till slutet av året. Det finns ingen överenskommelse om vapenvila med ELN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset